hoe-kies-je-een-videograaf

Hoe kies je een videograaf?

Een videograaf voor de bruiloft, waar moet je op letten?

De jurk is geregeld, de band staat in de startblokken en de uitnodigingen zijn verstuurd. Maar hebben jullie er al over nagedacht dat jullie trouwerij ook gefilmd kan worden? Een fotograaf kiezen is lastig, maar ook een goede videograaf heb je niet zomaar gevonden. Waar moet je op letten als je gaat zoeken naar een goede videograaf?


Stap 1. Bepaal het budget

Een videograaf kost tussen de duizend en vijftienhonderd euro. Elke videograaf hanteert andere pakketten met verschillende uren. De kosten zijn opgebouwd uit het aantal jaar ervaring, gebruikt materiaal en de intensiviteit van de montage.


Stap 2. Julie dagindeling

Welk deel van de dag wil je het liefst op film vastleggen? Een videograaf begint vaak het liefst vanaf de voorbereidingen, om zo een verhaal op te kunnen bouwen van jullie dag. Let ook hierbij op het budget. Bepaal eerst de hoofdelementen van de uiteindelijke film en maak een schatting van de tijden voor het filmen. Met deze informatie kan de videograaf een goede prijsindicatie geven en jullie verder adviseren.


Stap 3. Oplevering van de film

Tegenwoordig is het erg populair om een compilatie te maken van de bruiloft. Compilaties vatten de hele dag samen, dat maakt het terugkijken een stuk leuker dan een urenlange film van jullie bruiloft. De meest gekozen lengte van een compilatie is vijf minuten, zo’n film is dan makkelijk te delen met vrienden en familie. Maar ook langere films worden nog steeds gemaakt, met de hele ceremonie, de eerste dans en speeches van de getuigen.


Stap 4. Bepaal jullie eigen (film) stijl

Elke videograaf heeft een eigen stijl. Maak daar van tevoren duidelijke afspraken over, want die stijl moet jullie wel aanspreken. Bekijk en vergelijk het portfolio van verschillende videografen en let hierbij op overgangen, hoe het bruidspaar in beeld wordt gebracht en welke personen gefilmd worden. Dan weet je zeker dat je goed zit!


Stap 5. Klik met de videograaf

Als jullie een of meerdere videografen hebben gevonden, is het natuurlijk van belang dat jullie een goede klik hebben. Hij of zij zal namelijk de hele dag op jullie bruiloft aanwezig zijn. Vergeet daarom niet vooraf even kennis te maken.


Extra tip: Veel videografen worden wel een jaar van tevoren geboekt, wees dus op tijd!

Zoek jullie videograaf

Bekijk het portfolio van meerdere videografen en ontdek jullie filmstijl en vraag vrijblijvend de beschikbaarheid op van jullie ideale videograaf voor de bruiloft.

Zoek bruiloftvideograaf

Deel dit artikel