bruiloft-videograaf-prijzen

Bruiloft videograaf prijzen

Om idee te krijgen hoe de prijzen van een videograaf zijn opgebouwd, leggen wij jullie in de onderstaande blog uit, waar de tijd en de kosten van een videograaf verborgen zitten bij het maken van jullie film.


Een professionele videograaf investeert natuurlijk in professionele apparatuur. Deze apparatuur zal in de loop van tijd vervangen moeten worden. Voor een videograaf kan de jaarlijkse afschrijving van het materiaal in de duizenden euro’s lopen. Vooral de ervaren videografen werken vaak met veel verschillende en duurdere apparatuur.

Veel videografen hanteren hun prijzen op basis van het aantal uren filmen op een dag. Een uur filmen kost gemiddeld tussen de 75 en 200 euro. Dat klinkt wellicht als een zeer winstgevend uurloon, maar de videograaf is nog een lange tijd bezig met het verwerken van het filmmateriaal. Een montage kan zelfs tot 50 uur tijd in beslag nemen.

Tussen de videografen zitten zowel startende filmers als ervaren filmers. Vaak is dit ook terug te zien in de continuïteit van de films van de videograaf. Bekijk daarom altijd meerdere films van een videograaf. Videografen werken verder zowel alleen als in teams. Logischerwijs zullen de prijzen van meerdere videografen hoger liggen dan van een solo videograaf. Het grote voordeel van een team, is de mogelijkheid meer van de dag te kunnen vastleggen. Via onze zoekfunctie kunnen jullie eenvoudig films met elkaar vergelijken van verschillende videografen. Ontdek of jullie een voorkeur hebben voor een solo videograaf of een videografen team.

De prijzen van een videograaf lopen uiteen van 750 euro tot soms wel 6000 euro voor een dag filmen. Vergelijk niet enkel de videografen op prijs, maar vraag ook een vrijblijvend kennisgesprek aan om te bekijken of er een klik aanwezig is. Vraag de videograaf over zijn of haar ervaring met het filmen van bruiloften en de gebruikte apparatuur. Is de videograaf een doorgewinterde filmmaker of iemand die het naast zijn/haar vaste baan doet.

In de zoekfunctie hebben wij de films voorzien van een prijsindicatie voor een dag filmen. De uiteindelijke prijs kan sterk afwijken als er specifieke wensen zijn voor de opleveringsduur, het aantal uren filmen en de keuze voor een solo of team videografen.

€ = Budget (+/- 1000 euro)
€€ = Gemiddeld (+/- 1500 euro)
€€€ = Hoog (+/- 2000 euro)
€€€€ = Exclusief (+/- 3500 euro)

Zoek jullie videograaf

Bekijk het portfolio van meerdere videografen en ontdek jullie filmstijl en vraag vrijblijvend de beschikbaarheid op van jullie ideale videograaf voor de bruiloft.

Zoek bruiloftvideograaf

Deel dit artikel